Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis (met registreren en inloggen)

Van start!

Van harte gefeliciteerd met je inschrijving voor de online training Begrijpelijk en Bondig Schrijven. Leuk dat je gaat starten met deze training.
In de online training Begrijpelijk en Bondig Schrijven leer je hoe je sneller en met meer gemak een tekst kunt schrijven.

Opzet van de training

De online training bestaat uit zes lessen. Elke les bevat een aantal onderdelen met theorie, gevolgd door verdiepende opdrachten. De theorie wordt concreet gemaakt door praktische voorbeelden en soms korte filmpjes. Ook krijg je schrijfopdrachten aangeboden.

Met het doornemen van een les ben je één tot anderhalf uur bezig. Je kunt altijd je eigen tempo aanhouden.

Tijdens het volgen van de training kun je met al je vragen terecht bij de trainer (Mariët Hermans). Dat kan in de vorm van een e-mail, appje of telefoontje. Beeldbellen kan ook.

Aantekeningenblokje

Je zult zien dat er op elke pagina rechtsonder een oranje icoontje verschijnt. Als je daarop klikt, verschijnt er een aantekeningenblokje. Handig om bijvoorbeeld die punten te noteren die jij heel belangrijk vindt en goed wilt onthouden. Ook kun je het aantekeningenblokje gebruiken voor de vragen die je aan de trainer wilt stellen. Je kunt al je aantekeningen opslaan en printen. Je vindt ze bij elkaar terug op een aparte pagina.

Instructies voor een goed verloop van de training
Voortgang en navigatie
  • Vink een onderdeel af als je dit hebt doorgenomen. Dan loopt bovenin het balkje van de voortgang goed. Er is ook een knop ‘volgend onderdeel’ onder aan de pagina. Daar mag je op klikken, maar dan wordt het doorgenomen onderdeel niet afgevinkt en wordt je voortgang niet bijgehouden.
  • Na de laatste opdracht van een les kun je klikken op ‘klik hier om verder te gaan’. Dan ga je naar het begin van het bestaande hoofdstuk en niet naar het volgende hoofdstuk. Maar als je op de afvinkknop klikt, ga je wel naar het volgende hoofdstuk. Ook kun je naar het volgende hoofdstuk gaan via het linker menu.
  • De voortgangsbalk bovenin meet de voortgang van de totale training en niet van elke les apart.
Opdrachten
  • Opdrachten staan onder aan een onderdelenpagina. Je kunt het onderdeel pas afvinken als je de opdracht hebt gemaakt.
  • Als je opdrachten voor een tweede keer wilt doen, worden sommige daarvan overgeslagen bij klikken op ‘klik hier om verder te gaan’. Dit doet zich bijvoorbeeld voor als er twee opdrachten achter elkaar staan. Het programma ‘weet’ dan dat je klaar bent met de tweede opdracht en slaat deze over bij de navigatie. Je kunt wel de opdracht via het linker menu opnieuw doen, mocht je dat willen.
  • Na het maken van een opdracht kun je op een knop klikken om de goede antwoorden te zien. Soms betreft dit de knop ‘Controleer’ en soms de knop ‘Bekijk antwoorden’. Dit heeft met de aard van de feedback te maken.
Beoordeling van jouw uitwerkingen
  • Als je jouw uitwerking van een opdracht wilt vergelijken met de voorbeelduitwerking, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt jouw uitwerking en de voorbeelduitwerking bijvoorbeeld printen om het vergelijken gemakkelijker te maken. Wil je de twee versies digitaal vergelijken, verklein dan de twee schermen en zet deze naast elkaar. Je kunt prima een verkleind scherm in Word naast het verkleinde onlinetrainingsscherm zetten.
  • Bij de opdrachtvorm waarin je een vrij antwoord in een antwoordvak kunt typen, kan het programma niet beoordelen of jouw antwoord goed of fout is. Als je wilt weten hoe je de opdracht hebt gemaakt, kun je die vergelijken met de aangeboden voorbeelduitwerking.
  • In het scherm ‘Resultaten’ vind je een knop ‘Bekijk antwoorden’. Als je daarop klikt, verschijnt er een overzicht van de opdrachtvragen en jouw antwoorden daarop.
  • Bij het herschrijven van zinnen of schrijven van teksten zijn er doorgaans verschillende mogelijkheden. De getoonde uitwerkingen kun je beschouwen als een voorbeeld. Als jouw uitwerking daarvan afwijkt, wil dit niet zeggen dat deze fout is. Bij twijfel mag je gerust contact opnemen met de trainer.
Contact

Ik zou het fijn vinden als je mij een seintje geeft wanneer je met de eerste les gaat beginnen. Dan weet ik dat ik benaderd kan worden voor vragen en andere ondersteuning. Als je graag een certificaat van deelname wilt ontvangen, stel ik daarvoor als voorwaarde dat je de allerlaatste schrijfopdracht (les 6 opdracht 7) ter beoordeling naar mij toestuurt. Bij een positief oordeel ontvang je een digitaal certificaat. Bij een negatief oordeel nemen we samen de stappen door die nodig zijn om een positief oordeel te halen.

Mijn contactgegevens zijn als volgt:

Mariët Hermans
mail@mariethermans.nl
www.mariethermans.nl
06 – 52 36 85 20

Heel veel plezier en succes met het doornemen van de online training Begrijpelijk en Bondig Schrijven.